دلنوشته های من

در تـقـدیـر هـر انـسـانـی مـعـجـزه ای خـاص از طـرف خُـدا تـعیین شـده است .........

 


 

تمبر هندی،

خواص و مضرات آن

 

 

 

 

 

 

تمبرهندی ماده غذایی است که ایرانیان به ندرت در سبد غذایی خود از آن استفاده می کنند،در صورتی که تمبرهندی برای بسیاری از بیماری ها مفید است.

 

تمبر هندی که از Tamaria Hindi مشتق شده و به معنای میوه هندی می باشد . تمبر هندی درختی است بلند که منشا آن از هند و آفریقای شمالی بوده است ولی امروزه در بیشتر مناطق گرمسیر دنیا پرورش می یابد . 
برگهای آن متناوب و مرکب شامل 10 تا 20 جفت برگچه فشرده و نزدیک بهم است .گلهای آن به رنگ زرد مایل به قرمز و به شکل خوشه در انتهای ساقه ظاهر می شود . 
میوه آن شبیه باقلا به شکل غلاف و نیام و با کمی خمیدگی است . این غلاف به طول 10 سانتیمتر می باشد که در آن بین 3 تا 10 دانه قرار درد . 
برای تهیه تمبر هندی ها میوه ها را شکافته و قسمت گوشتدار آنها را با هسته بیرون آورده و خشک می کنند . 
خشک کردن تمبر هندی طرق مختلفی درد و در هر منطقه فرق می کند . مثلا در جزایر آنتیل قسمت گوشتدار آنرا در ظرف بزرگی که دارای شربت غلیظی در حال جوش است وارد می کنند تا شربت در منافذ میوه نفوذ کرده و آنرا حل کند . 
ترکیبات شیمیایی:قسمت گوشتدار میوه دارای کمی قند و پکتین و همچنین اسید سیتریک ، اسید مالیک ، تارتارات و اسید پتاسیم می باشد . در پوست درخت تمبر هندی مقدری تانن وجود دارد . سرشاخه های جوان و سبز این درخت دارای مقدر زیادی ویتامین های گروه B می باشد.


خواص داروئی:


تمبر هندی از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است . 
1)
خوردن تمب هندی باعث پائین آمدن تب می شود . 
2) 
به هضم غذا کمک می کند . 
3)
تمبر هندی خنک کننده بدن است . 
4)
برای رفع تشنگی مفید است . 
5)
دل بهم خوردگی و تهوع را برطرف می کند . 
6)
پوست تمبر هندی قابض ور فع کننده اسهال است . 
7)
بهترین طریقه استفاده از تمبر هندی این است که این ماده را درآب خیس کنید و سپس آنرا صاف کرده و با نبات بخورید . 
8)
دم کرده تمبر هندی نیز اثر ملین درد . برای تهیه دم کرده یک قاشق غذا خوری تمبر هندی را با نیم لیتر آب جوش مخلوط کرده و به مدت یک ساعت بگذارید بماند سپس این دم کرده را در طول روز مصرف کنید . 
9)
تمبر هندی را بپزید و ضماد از آن درست کنید . این ضماد را روی ورم و قسمتهای دردناک بدن بگذارید . 

مضرات : 
تمبر هندی برای ریه و طحال خوب نیست و در اشخاصی که ریه و طحال ضعیف دارند ممکن است تولید اشکال کند . اینگونه اشخاص بهتر است که تمبر هندی را با کتیرا بخورند .

جهت دیدن اموزش انواع غذا با تمر هندی روی ادامه مطلب کلیک کنید 


 

 

 

انواع غذا با تمبر هندی

 

 

ماهی شوریده با تمبر هندی

 

http://marshal-modern.ir/Archive/23211.aspx

 

قلب یکی از مهم‌ترین اعضای بدن است. آخرین دستاوردهای پزشکی و البته علم تغذیه به این مهم دست یافته است که با خوردن مرتب ماهی می توان تا حدودی از بروز بیماری های قلبی جلوگیری کرد. به این دلیل امروز ، غذایی را به شما پیشنهاد کرده‌ایم که ماهی جزء اصلیآن است.


 مواد لازم
ماهی شوریده ۱  عدد 
تمبر هندی ۱  بسته کوچک 
تره، گشنیز، نعناع، جعفری و ریحان خرد شده ۱  پیمانه بزرگ 
آرد ذرت یا گندم ۱  قاشق غذاخوری 
کره ۵۰  گرم 
سیر رنده شده ۳  حبه 
گوجه ‌فرنگی خرد شده ۲  عدد 
پیاز ۱  عدد 
نمک و ففل قرمز  به مقدار لازم

 


 
طرز تهیه
بعد از شستن ماهی، آن را از کمر باز می‌کنیم تا به شکم برسیم. داخل شکم ماهی را خالی می‌کنیم و می‌شوییم. به طوری که شکم ماهی باز نشود و شکل آن به هم نخورد. تمبر هندی را با نصف لیوان آب کاملا مخلوط و صاف می‌کنیم تا مایه ترش رنگ و غلیظی به دست آید
پیاز و سیر را نیز با کره تفت می‌دهیمبعد سبزی‌ها را اضافه می‌کنیم. وقتی سبزی‌ها نرم شدند، آرد را می‌ریزیم و خوب مخلوط می‌کنیم. بعد هم مایع تمبر هندی را همراه نمک و فلفل به مواد می‌افزاییم. سپس می‌گذاریم تا مایه کاملا‌ غلیظ شود. آنگاه مواد را از کمر درون ماهی ریخته و با نخ و سوزن ماهی را می‌دوزیم و در کاغذ آلومینیوم می‌پیچیم. زمان پخت این ماهی یک ساعت و ده دقیقه در پنجره وسط فر و در دمای ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد است.

 

 

تمبر هندی پلو

مواد لازم :

تمبرهندی یک بسته کوچک

تن ماهی یک قوطی

سبزی پلویی به میزان دلخواه (برای این میزان مواد، حدود نیم کیلو)

برنج ۴ پیمانه

 

طرز تهیه :

قبل از هر کاری برنج رو خیس می کنیم. سپس تمبرهندی رو حدود نیم ساعت توی یه کاسه می ریزیم و روش تقریباً یک لیوان آب داغ می ریزیم و کنار می ذاریم. سبزی رو توی ماهیتابه می ریزیم و کمی تفت می دیم. تن ماهی رو با چنگال ریش ریش می کنیم و به سبزی اضافه می کنیم. تمبرهندی رو بعد از نیم ساعت که توی آب داغ بوده، حسابی چنگ می زنیم که خوب باز بشه و هسته هاش جدا بشه. روکش روی هسته هاش رو هم باید جدا کنیم. . سپس از صافی رد می کنیم و به موادمون اضافه می کنیم. باید بگم که تمبرهندی برکت داره و هرچی چنگ بزنید و صاف کنید، بازم آب داره. اینها رو می ذاریم یه کم با هم بپزند.

از اون طرف برنج رو صاف می کنیم. نکته مهم اینه که، هرچقدر هم که موادمون کم آب باشه، بازم باید برنج رو دون (زنده) برداریم. وگرنه خمیر می شه. آب مواد که خوب گرفته شد، مواد رو لابلای برنج می ریزم.

توجه:  بهتره کف قابلمه رو نون نندازید. از همین برنج و مواد باشه بهتره. ته دیگش فوق العاده خوشمزه می شه. بعدش بذارید مثل همیشه دم بکشه.

نکته  غذای جنوبی اصلی، داخلش سیر و سبزی سیر داره. به جای تن ماهی هم ، میگو می ریزند. البته شما می توانید هنگام خوردن این غذا، میگوسوخاری تناول فرمایید.

 

 

 

سالاد با تمبر هندی

 

http://marshal-modern.ir/Archive/23213.aspx

 

مواد لازم:
تخم مرغ: 4 عدد
کاهو: چند برگ درسته
روغن سرخ کردنی: به مقدار لازم
شکر قهوه ای: 25 گرم
سویاسس: 4 قاشق مربا خوری
آب: یک چهارم پیمانه
شیره ی تمبر هندی: 5 قاشق غذا خوری
شکر: 5 قاشق غذا خوری
سیر: یک حبه ،له شده
فلفل قرمز: یک عدد ریز خرد شده
روغن زیتون: 2 قاشق مربا خوری
پیازچه: 4 عدد
گشنیز: مقداری ،برای تزیین

طرز تهیه:

ابتدا تخم مرغها را آب پز کنید(ده دقیقه کافی می باشد).برگهای کاهو را بعد از شستن و خشک کردن به شکل درسته در ظرف زیبایی چیده و کنار بگذارید .تخم مرغهای پخته شده را به شکل درسته پوست گرفته و در روغن سرخ کردنی فراوان سرخ کنید تا کاملا طلایی رنگ شوندبرای تهیه ی سس تمبر هندی ،در ظرف دیگری شکر قهوه ای و سویا سس را مخلوط نموده هم بزنید تا شکر کاملا حل شود.یک چهارم پیمانه آب را با یک دوم بسته تمبر هندی مخلوط و از صافی رد کرده، شیره آن را جدا کرده ،5قاشق غذاخوری شکر به آن افزوده و روی حرارت ملایم قرار دهید تا به جوش آمده و کمی غلیظ شود .در این هنگام سیر و فلفل را هم اضافه کرده و از روی حرارت بردارید .پس از خنک شدن سس،روغن زیتون را اضافه کرده و کنار بگذارید .پیازچه ها را کمی تفت دهید.تخم مرغ ها را به چهار قسمت تقسیم کرده روی کاهوها بگذارید و اطراف آن را با پیازچه های تفت داده شده بپوشانید .روی سالاد از سس تمبر هندی بریزید و با برگهای گشنیز تزیین کنید. در صورت تمایل می توانید مقدار روغن زیتون سس را هم افزایش دهید.

 

 

میگو و قارچ با سس تمبر هندی

 

http://marshal-modern.ir/Archive/23212.aspx

 

مواد لازم:

 

میگو: یک کیلو گرم
نشاسته ذرت: 3قاشق غذاخوری
آب لیموترش: به مقدار لازم
سویا سس: 3قاشق غذاخوری
پیازچه: یک دوم پیمانه، خرد شده
فلفل دلمه ای: یک دوم پیمانه، خلالی
سیر خرد شده: 3حبه
روغن مایع: به میزان لازم
نمک و ادویه مخلوط: به مقدار لازم(زردچوبه،دارچین،فلفل سیاه،گرد لیمو،فلفل قرمز)
قارچ: 300گرم
تمبر هندی خیس شده در آب ولرم و صاف: یک دوم پیمانه

 

 

طرز تهیه:

 

میگو را با نشاسته ذرت ،آب لیموترش،نمک و سس سویا مخلوط کنید. پیازچه ،فلفل دلمه ای و سیر را با کمی روغن تفت دهید سپس میگو و نیمی از ادویه را اضافه کنید. هنگامی که آب میگو کشیده شد قارچ را اضافه کنید و کمی تفت دهید، سپس مابقی ادویه را اضافه کنید. تمبر هندی را اضافه کنید سپس روی آن را پوشانده و اجازه دهید تا کاملاً سس آن غلیظ شود.

 

 

 

نوشته شده در ۱۳٩٠/٦/٥ساعت ۱:۱٩ ‎ب.ظ توسط امین شاهسون نظرات ()


 Design By : Pichak